Dün gece Zeynep Dilara'nın Instagram'da yaptığı canlı yayında birisi projenin son durumu hakkında bir soru sormuştu. Zeynep Dilara ise forumda bizi beklediğini belirtti. Hatta hikayeyi evlat edinilen bir çocuk üzerinden mi yoksa bir aile üzerinden mi anlatacağımızı bize sormuştu.
Ben hikayemizi bir çocuğu evlat edinen bir aile üzerinden anlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Aramızda evlat edinilmiş olan ya da evlat edinilmiş biriyle çok yakın tanışıklığı olanımız var mı bilmiyorum ama evlat edinen bir aileyle empati kurmamız ve yaşananlara onların gözüyle bakmamız hem daha kolay hem de daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ayrıca izleyicilerin karakterlerden çok hikaye anlatıcısıyla empati kuracağını düşünürsek seyircilerin çocuğun psikolojisi yerine ailenin psikolojisini anlaması evlat edinme eyleminin toplumdaki yerinin daha anlaşılacağı fikrindeyim. Sonuçta toplumun en temel birimi ailedir.
Görüşlerinizi bekliyorum. :)
Evlat edinecek ailenin gözünden anlatmak mantıklı :)ama klişelerden uzak durma taraftarıyım, mesela bu aile sahiplenecekse çocuğu olmadığı için sahiplenmesin, bu ailenin kendi çocukları da olsun. Başka çocuklara güzel yaşamlar sunabilmek için sahiplensin. bu sahiplenen kişide yetimhanede büyüyen bir birey olsun ki yetimhanede yetişen çocukların ne şekilde şartlarda yaşadığını da vurgulayalım.
Hoşgeldin İlyas. Bu işler biraz sabır gerektiriyor. Bir araya elmemiz zaman alacak gibi. Ama iyi ki geldin ve görüşünü belirterek başlangıcı yaptın! Bu zor bir karar olacak. Hangi açıdan anlatacağımıza karar vermek de ayrıca zaman alacak gibi. Proje duyurusunu yaptığım Blog yazısını okudun mu bilmiyorum. Altındaki yorumlar da en az seninki kadar önemli ve ufuk açıcıydı. Hr birimiz başka bir açıdan göstermenin iyi olacağını düşünüyoruz. Ama ortak özelliğimiz, bu konuya olan yaklaşımı ve bakış açısını olumlu yönde etkilemek. Projenin fikrine bağlı insanlar olarak bir araya geliyoruz. Bu müthiş bir gelişme. Yazdıklarını okuduğumda, az önce evlat edindiği küçük çocukla henüz ilk kez eve girmiş bir çift hayal ettim. Onların arkasından eve çocuğu görmeye gelecek aile bireyleri, kontrole gelecek sosyal hizmetler görevlileri vs. Tek mekan içinde akan gerçek zamanlı süreyi en doğru yansıtabileceğimiz uygulama gib görünüyor. Girip çıkan arakterler, konuşmalar, karakterlerin konuya yaklaşımları, çocuğun psiklojisi ve ailenin hissettikleri, bu sayede tek bir mekan içinde bir kaç dakika içinde gözlemlenebilir durumda. Bunu mutlaka değerlendirelim. Ama diğer yorumları da duymak isteriz bence!